Hva gjør du hvis du bor på en internatskole hvor det eneste
som serveres er noe du får vondt i magen av, og medbragt mat er strengt
forbudt?
I Norge er uttrykk som glutenfritt, laktoseintoleranse,
matvareallergier, lav-karbo, paleo, banandiett og lignende helt vanlige. Her
har jeg enda ikke kommet over noen som påstår å ha verken intoleranse eller
allergi når det gjelder mat. Hvorfor er nordmenn tilsynelatende så mye mer
allergiske enn uganderne? Her er det helt andre utfordringer når det gjelder
kosthold. Hjemme får jeg oftest spørsmål om slanking, eller om hvorfor man
legger på seg. På Mitandi Health Centre handler det som regel nettopp om det
motsatte. Hvordan kan vi sikre at pasientene (og familien) får tilstrekkelig
ernæring med alle næringsstoffene de trenger for optimal vekst, utvikling og
helse?
På klinikken er jeg etter hvert blitt (selv)utnevnt
MUAC-ansvarlig, og måler overarmsomkrets på både voksne og barn. En enkel og
billig metode for å avdekke underernæring, og jeg har heldigvis fremdeles til
gode å finne pasienter på «det røde feltet». Er det noe de skal ha ros for,
uganderne, så er det hvor flinke mødrene er til å amme. I tråd med WHOs
anbefalinger fullammes de aller fleste nyfødte i et halvt år, og får videre
morsmelk i kombinasjon med annen mat i lang tid utover dette. Ammingen fører en
rekke helsegevinster med seg - ikke bare for barnet, men også for mor. Det er
praktisk, billig, hygienisk og beskytter mot sykdom. Her tror jeg nok vi
nordboere har noe å lære av uganderne J
Så mye vi har å lære av dette du skriver, ord til dyp ettertanke,
SvarSlettGunn Hege!